Den perfekta stunden

onsdag den 27:e feb @ 15:59


Det kunde va en titel på en lång roman, fast det är det inte.


Jag tänker såhär. 

Jag ville ha en perfekt stund på altanen med en varm mugg kaffe. Jag tar med mig en bok också, för nu ska jag njuta när solen lyser och våren gör sig påmind.
På med jacka och skor, tar med mig en stolsdyna och placerar den i solstolen på altan. Hittills  är det som uppdukat för en perfekt stund.
Jag öppnar upp inglasningen för att få solens strålar att bränna mitt bleka ansikte.

Jag sätter mig till rätta, tar en klunk av kaffet och slår upp första sidan i boken, nu är den perfekta stunden kommen! Eller?

Solen bländar och för att kunna läsa måste jag kisa med ögonen, nästan så dom försvinner under pannbenet. Med ansträngda ögon accepterar jag ändå detta, för solen är ju mer än välkommen.. Eftersom jag har dragit upp blixtlåset på jackan ända upp till hakan så börjar det att skava lite vasst precis där hakan slutar. Rättar till lite och fortsätter min stund av perfektion. Jag har läst  två sidor i boken, nu börjar tankarna att sväva iväg på alla droppar som kommer av att snön töar på taket, ja droppar är att underdriva, det låter som det sitter eller står en grupp människor som kissar bredvid mig. 
Nu tar jag en ny klunk av det avsvalnade kaffet, numera inte alls så gott. Fifflar lite med mobilen, lätt rastlös, tar efter en stund upp boken och läser ett par sidor, tills jag känner hur ögonlocken krampar av ansträngning.  
Beslutar mig för att njuta ordentligt och sluter ögonen för att sticka upp ansiktet mot solen, det brukar se så skönt och avslappnande ut. Visst, säkert går det tre minuter innan jag börjar flamsa iväg i tankarna igen, upp med mobilen flamsar med den istället.
Fortsätter några sidor i boken...

En timme på altan i solen.. Ja går in, ser mig i spegeln och min bleka hy har fått fräknar, har samlat lite vitaminer från solen och läst.


Perfektion är överskattat men förväntat .  OM jag spontant skulle hoppa ut på altan och slänga mig ner i solstolen och upptäcka utan förväntningar hur skönt solen värmer redan i Februari så skulle jag ställa mindre krav och därmed uppleva känslan av perfektion. Precis så gjorde jag i lördags skillnaden mot idag hade jag då inga förväntningar eller krav.Uppe från idet

måndag den 25:e feb @ 08:59
HEJ! 

Då va det måndag.. För min del ingen vidare början. Ajaja efter kiropraktorbesök i fredags så har jag haft 10 gånger ondare under helgen. Det är inte speciellt skoj. I morgon bär det av till sjukgymnastmnast. 
 
** gnäll gnäll **


När jag inte ligger hemma i smärta så går jag på JB kompetens, arbetsmarknadsutbildning riktad mot handel och service, skit skoj!  Roliga och trevliga människor och mycket att lära!   Nu funderar ja på vart jag ska praktisera, något som ingår i utbildningen. Men EM möbler står högst på listan. 

I veckan tänkte jag köpa kort på KMTI också, härligt med träning och nu ett måste! 


Hemma har vi dragit ut alla grejer från minsta rummet och äntligen ska det bli tapetserat och målat ;)) 

Aa, men det händer grejer och mer taggad blir man ju närmare våren man kommer ^^