Shiny home

torsdag den 24:e jan @ 10:29

Städdag! 

Imorse glömde min älskling att ge mig bilnyckeln som jag behövde för att ta mig iväg .. Jag fick meddela mig sjuk och stanna hemma med fiberdukar och dammsugare.  

Det är vad min dag har att erbjuda :)
Inspo

tisdag den 22:e jan @ 20:43

Har ett rum kvar hemma att fixa klart! Det ska bli något utöver det vanliga;)

hej jag heter

måndag den 21:a jan @ 16:57


  Paniken som uppstod när det var min tur att presentera mig.
 Inför tio personer skulle jag sammanfatta vem jag va inget konstigt med det, första dagen på kursen och man ska göra sitt yttersta för att ingen ska bilda fel uppfattning om en.. 

Just då hade jag inte bra kläm på det .. Istället för:Jag heter Jannica och är 24år , bosatt i Kil och min plan är att rikta mig mot detaljhandel i den här kursen. :):))

Det blev såhär ungefär: Jag heter Jannica och är 24år (so far so good) .. eeh aa vad ska jag säga ?? eeh, jag är glad? och utåtriktad jag gillar inredning och musik och tänkte inrikta mig på detaljhandel.. 

VAA FAN ? verkade inte det minsta glad och definitivt inte utåtriktad.

Jag brukar annars vara bra på att presentera mig eftersom det har jag gjort antal gånger inför grupp utan problem, men nu vette katten vad som hände!

jaja jag får väl komma och va glad i morgon då! haha :D

Som ni kanske förstår så har jag börjat på en Arbetsmarknadsutbildning med inriktning mot sälj och service. Den består av tre moduler: två veckors "inblick" , tre veckor grundutbildning, tio veckor detalj handel( det jag har planen att välja)  Men även företagsförsäljning på tjugo veckor verkar intressant!  Får se vad som är mer lockande efter de här fem veckorna.

Nu har jag även servicekunskap i bagaget, vilket är stor fördel. hehe, kunskap är makt!


Speciellt inom handeln i Sverige, här utnyttjas systemet till fullo och många får inte mer än extrajobb i butiker. Det är inte acceptabelt, en person som har full arbetsförmåga ska ha fast anställning.
Många vet inte om lagar som exempelvis arbetsmiljölagen, eller vad facket har för inverkan och vilken hjälp man kan få därifrån..
Med denna okunskapen bland anställda kan arbetsgivaren tyvärr utnyttja systemet  vilket innebär att en suverän "säljare?"  kan få sparken utan någon vidare anledning. Att jobba extratimmar nästan gratis förekommer också, och det är inget ovanligt. Jobbar man övertimmar gäller det att ha koll på just arbetsmiljölagen.  http://www.av.se


Läs på och håll koll och våga säga ifrån!!

Karriär!

torsdag den 10:e jan @ 23:21
Inleder året med tre val

2013
En av tre vägar ska jag ta


Jag tar mig mot mina mål med den bästa grunden att gå på


__________________________________________________

Fight.