Höj statusen på arbetsmarknadsutbildningar

tisdag den 28:e jan @ 12:53


Jag vet hur viktig och stor betydelse utbildning har. Jag har inte fullföljt gymnasiet dock hoppat mellan folkhögskolor och kämpat för att läsa "gymnasiekompetens". Det har rört till det en hel del och jag vet knappt vilken nivå jag är på (teoretiskt)..

Efter nya försök att fullfölja så inser jag att det går inte! jag är praktiskt lagd. När jag får frågan vilken utbildning jag har, vet jag inte vad jag ska svara.. Utbildar mig genom att utföra och lära mig praktiskt, men det är inte bra nog enligt samhället.

Jag fungerar bra i kortare utbildningar med relevanta ämnen, exempelvis har jag handel och service utbildningar i ryggen. Men det är fortfarande inte Svenska C eller matte F eller C, B .. Ja ni vet kärnämnen..

Det är så enormt frustrerande!  Eftersom jag har vilja och är driven med ideer och mål.. Ändå hamnar jag under fliken "latmask" och anses mindre värd inom många branscher.

Hade mer än gärna pluggat på universitetet, om jag kunde.. Och är högskolan den enda vägen till yrket som står i mitt mål?  Varför finns inte praktiska utbildningar som "tas på allvar". Jag studerade intensivt handel och service som anordnades av JB Kompetens, den genomsyrade det mesta som krävs för ett yrke inom olika handelsområden inkluderade praktik.

Ändå anses det inte tillräckligt, det är fortfarande inte 3 år av flummiga lektioner.

Telia, telia, telia

tisdag den 28:e jan @ 11:52TELIA- efter sisådär en månad och efter en påtryckning av mig på fb-chatten kom äntligen ADSL på posten.. kundservice
La i samband med adsl-beställningen en order på Sonos play 5 och antar att jag aldrig kommer få den i år!  Telia - Jag trodde bättre om er men tack för ett något stabilare bredband.Can´t wait!!!!

"Bad sound kills good music"

Edit: Tack Telia, den är här och jag är MYCKET nöjd ;)

2014

fredag den 10:e jan @ 13:15

2014- please be good!